Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську порушили справу проти пікетувальників, які домагались відставки голови міліції


Пікет біля будівлі МВС у Дніпропетровську, 21 травня 2014 року
Пікет біля будівлі МВС у Дніпропетровську, 21 травня 2014 року
Дніпропетровська міліція розпочала кримінальне провадження проти пікетувальників, які вчора ввечері домоглись від начальника обласного управління МВС в області Георгія Гогуадзе рапорту про відставку. Інформацію про це підтвердили в прес-службі обласної міліції.

За даними міліції, інформація внесена до Єдиного реєстру досудових рішень із попередньою правовою кваліфікацією за статтею «хуліганство». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Як заявили в міліції, під час пікету 21 травня «деякі з пікетувальників були одягнені у камуфляжну форму, на поясі у них були помічені предмети, схожі на пістолети в кобурі», «вони порушували правопорядок і перешкоджали вільному доступу громадян до державної установи».

«Мирна акція протесту переросла у блокування будівлі, внаслідок чого було розбито скло на фасаді ГУМВС», – заявили в міліції.

Напередодні ввечері в Дніпропетровську активісти «Правого сектору», ВО «Свобода», Євромайдану та воїни-афганці прийшли «люстраційною ходою» до будівлі управління МВС у Дніпропетровській області й домоглись заяви про відставку керівника обласної міліції Георгія Гогуадзе. Люди скандували «Люстрація», «Паразити», «Банду на нари», «Дармоїди», намагаючись відчинити зачинені зсередини двері й домагаючись зустрічі з керівником відомства, якого, за даними підлеглих, не було на місці. Зрештою близько двох десятків активістів і журналістів пропустили в будівлю міліції, де з ними зустрівся її керівник Георгій Гогуадзе.

Журналісти й активісти побачили в самій будівлі десятки озброєних правоохоронців, зокрема вони перебували в приміщенні конференц-залу, де мала відбуватись зустріч. Пікетувальники дорікнули керівникові міліції, що він використовує сили правоохоронців для власної охорони тоді, як на блокпостах бракує патрульних.
XS
SM
MD
LG