Доступність посилання

ТОП новини

Захід допоможе Україні ефективно боротися з тероризмом – експерт


Вибори – це не панацея від усіх українських проблем – експерти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Вибори – це не панацея від усіх українських проблем – експерти

Київ – Тероризм зароджується у тих країнах, де уряд не може налагодити діалог із суспільством. Таку думку висловила президент Центру імені Вудро Вілсона Джейн Гарман. Зі свого досвіду роботи в Американському конгресі, вона радить українцям обирати уряд, який репрезентуватиме інтереси усього суспільства і вестиме діалог із молодим поколінням виборців.

Тероризм розвивається там, де урядові не вдається виконувати свої обов’язки в управлінні державою. Про це заявила Джейн Гарман, президент Центру імені Вудро Вілсона у Вашингтоні. Вона розповіла, що під час роботи в Американському конгресі спеціалізувалась саме на контртероризмі, тож тепер з інтересом стежить за подіями на Сході України.
Необхідно провести вибори та вдумливо обрати людей у новий уряд
Джейн Гарман

«Моя порада така: необхідно провести вибори й вдумливо обрати людей у новий уряд. Після цього вже Америка та інші дружні країни прагнутимуть допомогти новому керівництву ефективно боротися з тероризмом», – зауважила Джейн Гарман.

Вона додала, що в рамках свого візиту до України буде членом делегації спостерігачів на президентських виборах 25 травня. Джейн Гарман радить розглядати це волевиявлення як перший крок до формування нового постреволюційного уряду. Проте, на її думку, вибори – це аж ніяк не панацея від усіх українських проблем.

«Важливими зараз є дві речі. По-перше, новий уряд повинен репрезентувати свій народ і відображати його інтереси. Щоб якомога менше людей були невдоволені президентом та урядом. По-друге, необхідно прагнути до таких цінностей, як верховенство права, повага до всіх членів суспільства і толерантність. Перемогти тероризм – це пояснити наступному поколінню, що є кращі способи боротьби за свої інтереси. А це значить, заручитися підтримкою нової генерації України», – вважає Джейн Гарман.

Треба зосередитись на реформах, а не особистості майбутнього президента

Метью Роджанскі, директор Київського офісу Інституту Кеннана, переконаний, що зараз українське суспільство ціною смертей на Майдані вибороло ще один шанс оновити країну.

«Не треба фокусуватися на особистості майбутнього президента. Хоча зараз між кандидатами панує дуже здорова і демократична конкуренція – треба продовжувати реформувати країну. У свою чергу, Центр імені Вудро Вілсона та Київський офіс Інституту Кеннана може допомогти налагодити діалог та співпрацю активних освічених українців із їхніми колегами з-за кордону», – резюмував Метью Роджанскі.

Експерти переконані, що майбутнє та перспективи України в руках самих її громадян, натомість Америка може лише консультувати й підтримати українське суспільство на шляху реформ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG