Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк виділить Україні 1,5 мільярда доларів допомоги


Рада директорів Світового банку схвалила три нові проекти для України загальною сумою майже 1,5 мільярда доларів. Про це йдеться у повідомленні відділу зовнішніх зв’язків регіонального представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові.

Цей пакет є частиною допомоги Україні, анонсованої Світовим банком у березні цього року. Допомога у розмірі до 3,5 мільярда доларів має надійти в Україну до кінця 2014 року. Фінансування буде супроводжуватися технічною допомогою та проведенням діалогу з владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

Першу позику у 750 мільйонів доларів буде направлено на підтримку бюджету, муніципальні теплоенергетичні компанії у 10 українських містах отримають по 382 мільйони доларів у рамках підвищення енергоефективності, а у рамках проекту розвитку міської інфраструктури буде надано 350 мільйонів доларів десятьом водопостачальним комунальним підприємствам по всій країні і одній компанії з утилізації твердих відходів.

МВФ вже перерахував Україні перший транш кредиту у сумі майже 3,2 мільярда доларів у рамках дворічної програми співпраці на 17 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG