Доступність посилання

ТОП новини

Випускники зі всіх регіонів складатимуть ЗНО на рівних умовах – Лікарчук


Усі школярі складатимуть ЗНО за рівних умов – Лікарчук
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Усі випускники складатимуть ЗНО на рівних умовах – Лікарчук

Абітурієнти Донецької та Луганської областей складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання під час додаткової сесії через антитерористичні операції на Сході. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти. Таке рішення було ухвалено, щоб гарантувати безпеку школярів та забезпечити усім українським випускникам рівні умови тестування.

Українські школярі складатимуть однакові тести у рамках зовнішнього незалежного оцінювання безвідносно до того, де вони проживають. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

«І ті, хто проживає в Автономній Республіці Крим, і в Севастополі, і на сході, і на заході, і в центрі отримають абсолютно однакові тести в абсолютно однакових умовах і за абсолютно однакової процедури», – додає Ігор Лікарчук.

Різниця лише в тому, що школярі із Криму та сходу України матимуть змогу пройти тести пізніше за решту школярів України, зокрема під час додаткових сесій ЗНО.

«Схема така: абітурієнти могли перереєструватися для участі в основні сесії, яка буде у червні місяці. Але враховуючи, що багато хто з них знаходяться в стані невизначеності, багато не знають, де вони будуть упродовж червня місяця, ми уже відкрили для них перереєстрацію на додаткову сесію, яка відбудеться у першій половині липня. І для тих, хто не встигає і на додаткову сесію, ми запроваджуємо лише для них так звану спеціальну сесію, яка буде після 15 липня», – розповідає директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Основна сесія ЗНО триватиме з 3 до 27 червня, додаткова сесія – з 1 до 15 липня, а спеціальна сесія розпочнеться з 16 липня. Перереєстрація для участі у додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання в інші регіони України триватиме до 15 червня 2014 року.
XS
SM
MD
LG