Доступність посилання

ТОП новини

Путін зацікавлений у другому турі виборів в Україні (огляд преси)


Київ – Путін скористається другим туром для подальшої дестабілізації в Україні – переконані представники інтелігенції, із заявою яких знайомить читачів газета «Україна молода». Вони закликають українців голосувати за кандидата, яких має найбільші шанси отримати перемогу в першому турі, щоб уникнути можливих провокацій з боку Кремля.

Мистецтво публічного політика полягає не тільки в тому, щоб говорити те, що від тебе хочуть чути виборці, а й у тому, щоб зуміти промовчати про те, чого говорити і згадувати не слід. За два місяці передвиборної кампанії основні претенденти на перемогу в президентських перегонах наговорили достатньо, щоб помітити лакуни в їхніх стратегіях, планах і обіцянках. Майбутніх розвідників-аналітиків спеціально навчають звертати особливу увагу на прогалини в інформації, яку публічні особи надають про себе самі: якщо скласти ці білі плями воєдино, можна отримати досить цікаву картину. Журналісти тижневика «Коментарі» розбиралися, які теми в перебігу передвиборних перегонів обходили стороною кандидати в президенти, і проаналізувати, що за цим криється. Зокрема, як інформує видання, головне, про що мовчить Тимошенко під час президентської кампанії 2014 року, – це договір про постачання газу, підписаний нею в лютому 2009 року. Як завжди, Тимошенко любить рахувати гроші в чужих кишенях, але уникає говорити правду про свої статки. Яких тем уникають інші кандидати йдеться в матеріалі «Про що промовчали кандидати в президенти?».

«Трагедія під Волновахою...» – у публікації під таким заголовком газета «День» аналізує, чому українські військові зазнають значних людських втрат. Видання наголошує, що кількість загиблих могла би бути значно меншою, якби бойові дії правильно планувалися і велася відповідна розвідка. Виходить, що з попереднього нападу на українську колону не зроблено належних висновків. Чому взагалі було допущено наближення терористів до табору. Де пости вартових і виконання всіх положень статуту. Не потрібно нічого винаходити. Досить твердо дотримуватися статуту, і тоді багатьох проблем української армії просто не було б. Ще римляни під командуванням Цезаря у ворожій Галії на ніч не лінувалися влаштовувати нічліг за всіма правилами. Може й не потрібно було рити рови, але застосувати елементарні заходи безпеки командири просто були зобов’язані. Тим більше на такій війні, коли терористи можуть з’явитися в будь-який момент. Які ще можуть бути уроки, щоб діяти професійно – і у веденні бойових дій, і в інформуванні суспільства про те, що відбувається? – обурюються газетярі.

У травні із самопроголошеними так званими Донецькою та Луганської «народними республіками» буде покінчено, переконує експерт газети «Сегодня». Він стверджує, що в напруженій ситуації в Донбасі намітився перелом. Головну роль зіграв Рінат Ахметов. Те, що зараз відбувається на Сході – агонія самозванців.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG