Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську закрили справу проти мітингувальників, які домагались відставки голови міліції


Пікет біля будівлі управління МВС у Дніпропетровську, 21 травня 2014 року
Пікет біля будівлі управління МВС у Дніпропетровську, 21 травня 2014 року
Прокуратура Дніпропетровської області скасувала безпідставно внесені відомості міліцією до єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом пікету будівлі управління МВС, повідомили в прес-службі відомства.

За даними прокуратури, кримінальне провадження проти мітингувальників, які домагались відставки начальника обласної міліції Георгія Гогуадзе, закрили на підставі у зв’язку з відсутністю складу злочину.

«У порушення статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, вказані відомості внесені до ЄРДР незаконно, бо жодних відомостей, які б свідчили про вчинення правопорушення, слідчим встановлено не було, єдиною підставою для реєстрації відомостей став необґрунтований рапорт слідчого СУ ГУМВС», – заявили в прокуратурі.

Вчора в Дніпропетровську міліція розпочала кримінальне провадження проти пікетувальників, які в напередодні домоглись від начальника обласного управління МВС в області Георгія Гогуадзе рапорту про відставку. Дії мітингувальників кваліфікували за статтею «хуліганство». Пікетувальників звинувачували в тому, що деякі з них «були одягнені у камуфляжну форму, на поясі у них були помічені предмети, схожі на пістолети в кобури», «вони порушували правопорядок і перешкоджали вільному доступу громадян до державної установи».

У середу ввечері в Дніпропетровську активісти «Правого сектору», ВО «Свобода», Євромайдану та воїни-афганці прийшли «люстраційною ходою» до будівлі УМВС у Дніпропетровській області й домоглись заяви про відставку керівника обласної міліції Георгія Гогуадзе. Люди скандували «Люстрація», «Паразити», «Банду на нари», «Дармоїди».
XS
SM
MD
LG