Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до другого етапу лібералізації візового режиму – єврокомісар


Європейський комісар із внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем пропонує Європейській комісії перейти до другого етапу лібералізації візового режиму з Україною.

«Вже зараз я можу сказати, що на основі нашого аналізу, ухваленого законодавства та інших заходів достатньо вважати, що Україна змогла виконати перший етап контрольних показників Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Я пропоную своїм колегам в Комісії просуватися до другого етапу, де ми будемо перевіряти виконання всіх цих правил», – мовиться в заяві Мальмстрем, поширеній сьогодні в Брюсселі.

За її словами, ця оцінка буде відображена в наступній доповіді комісії, що має бути затверджена найближчим часом.

Єврокомісар зауважила, що за останні кілька місяців українська влада доклала зусиль, щоб ухвалити необхідне законодавство, закласти необхідні неполітичні й інституційні основи і виконати вимоги першого етапу візового діалогу.

«Я вітаю і віддаю належне цим зусиллям і політичній відданості українського уряду. Але важка робота ще не завершена. Україна має продемонструвати, що всі норми ретельно втілені, зокрема, це стосується дискримінації, ми очікуємо повного завершення реформи у плані захисту від дискримінації», – заявила Мальмстрем.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила низку законів, необхідних для завершення першої фази Плану дій щодо візової лібералізації з ЄС, зокрема антикорупційний закон і закону з протидії дискримінації.
XS
SM
MD
LG