Доступність посилання

ТОП новини

Росія обіцяє відвести війська з кордону України «днів за двадцять»


Валерій Герасимов (л) на конференції з безпеки в Москві, де він говорив про відведення військ, 23 травня 2014 року
Валерій Герасимов (л) на конференції з безпеки в Москві, де він говорив про відведення військ, 23 травня 2014 року
Повернення російських військ, які «проводили планові навчання» біля кордону з Україною, триватиме «днів двадцять», заявив сьогодні в Москві заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валерій Герасимов.

Він заперечив повідомлення деяких засобів інформації, що це відведення мали завершити до 1 червня. За його словами, такої дати не визначали.

Генерал знову заявив, що заяви в Україні про російську військову загрозу – це «вигадки», і ніяких «дестабілізаційних скупчень військ» поблизу кордону й не було.

За його словами, відведення військ почалося 19 травня.

Того дня президент Росії Володимир Путін вкотре заявив, що напередодні президентських виборів в Україні 25 травня наказав повернути до місць постійної дислокації свої війська, які перебували біля кордону з Україною, офіційно «з метою навчань». Але ще кілька днів на Заході повідомляли, що цього повернення не відбувалося; лише вчора в НАТО спостерегли «обмежену активність» російських військ біля українського кордону, яка, можливо, може свідчити про їхню підготовку до відведення.

Раніше Путін уже кілька разів заявляв, що російські війська біля кордону з Україною завершили свої чергові невпинні навчання і відводяться. Але дотепер вони тільки недалеко відходили від самого кордону й потім поверталися знову, а в Росії заявляли, що там почалися вже нові навчання.
XS
SM
MD
LG