Доступність посилання

ТОП новини

За перешкоджання виборам на Донбасі порушено 83 кримінальні справи – ГПУ


За фактами перешкоджання виборчому процесу на Донеччині і Луганщині, правоохоронці порушили 83 кримінальні справи. Про це повідомив начальник головного управління Генпрокуратури Микола Гошовський.

«Сепаратисти і терористи, які діють на південному сході України, намагаються всіма способами зірвати виборчий процес у регіоні. Відбувається захоплення виборчих дільниць, знищення виборчої документації, пошкодження серверного обладнання. Є випадки викрадення членів виборчих комісій» – зазначає Гошовський.

За словами Миколи Гошовського, за фактами щодо посягання на територіальну цілісність України, порушено понад 600 кримінальних справ.

«За фактами, пов’язаними з проявами сепаратизму, посяганнями на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненням терористичних актів та фінансування тероризму та сепаратизму розпочато 612 кримінальних проваджень. У рамках розслідування цих проваджень оголошено про підозру 381 особі, з них 102 підозрюваних перебувають під вартою, щодо 147 осіб обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», – наголосив Гошовський.

Як повідомив сьогодні начальник департаменту громадської безпеки МВС Володимир Гриняк, на Донеччині з 22 окружних виборчих комісій не працюють 9, на Луганщині – з 12 комісій не працюють 8.

Учора Центральна виборча комісія перенесла п’ять окружних виборчих комісій із території Донецька до Донецького аеропорту.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня.

Антитерористична операція на сході України розпочалася в середині квітня. 2 травня в районі Слов’янська і Краматорська Донецької області почалася активна фаза АТО силами підрозділів МВС, Нацгвардії й армії проти озброєних сепаратистів.
XS
SM
MD
LG