Доступність посилання

ТОП новини

Голосування на президентських виборах у Луганській області відбудеться лише у 2 з 12 округів


Скриньки із захопленої дільниці в Донецьку
Скриньки із захопленої дільниці в Донецьку
Голова ЦВК Михайло Охендовський заявляє, що голосування на президентських виборах у Луганській області відбудеться лише у 2 з 12 округів. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

Охендовський зазначив, що вибори відбудуться в усіх без винятку регіонах, окрім АР Крим та міста Севастополь. «Голосування буде відбуватись також і в Луганській та Донецькій областях. На жаль, з певними прикрими особливостями», − сказав Охендовський.

Він нагадав, що у Луганській області утворено 12 виборчих округів. «Голосування у Луганській області буде відбуватись лише у двох виборчих округах у зв`язку з об`єктивною неможливістю внаслідок форс-мажорних обставин, внаслідок дій терористичних угруповань, доставити виборчі бюлетені до інших ОВК», - наголосив голова ЦВК, зазначивши, що два виборчих округа, на яких завтра відбудеться голосування, − це округ 115, центр якого перебуває у місті Сватово та округ 114 з центром у місті Біловодську.

За його словами, до цих виборчих комісій бюлетені доставлені. «Голосування там відбудеться обов`язково. Насправді виборчі бюлетені доставлені до комісій всієї Луганської області, але для того, щоб не піддавати загрозі здоров`я і життя членів виборчих комісій, виборців у інших округах Луганської області, голосування там завтра не відбудеться. Відповідно, ЦВК не буде очікувати протоколи з підсумками голосування з 10 виборчих округів, утворених в Луганській області», − наголосив він.

В той же час Охендовський зазначив, що ситуація у Донецькій області постійно змінюється і перебуває під постійним контролем ЦВК, яка працює у взаємодії з правоохоронними органами для того, щоб мати об`єктивну картину на початок завтрашнього дня щодо того в яких виборчих округах можна буде організувати голосування у Донецькій області.

«Але, я підкреслюю, їх буде точно більше, ніж у Луганській області», - сказав він, зазначивши, що у Донецькій області також існують об`єктивні форс-мажорні проблеми, пов`язані з доставкою виборчих бюлетенів до виборчих комісій.

Остаточну картину виборчих округів, де буде організовано голосування, ЦВК зможе оприлюднити лише завтра зранку.
XS
SM
MD
LG