Доступність посилання

ТОП новини

У Київ приїхав «Гамлет» лондонського театру «Глобус»


«Гамлет» лондонського театру «Глобус» вирушив у світове турне
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

«Гамлет» лондонського театру «Глобус» вирушив у світове турне

У київському «Мистецькому Арсеналі» показали виставу «Гамлет» лондонського театру «Глобус», одним із засновників якого був Вільям Шекспір. Організатором показу стала Британська Рада в Україні.

Україна стала 11-ою країною міжнародного туру театру, присвяченого 450-річчю драматурга. У наступні два роки «Гамлета» у постановці Домініка Друмґула планують показати у всіх без винятку країнах світу.

Трупа складається з 12 акторів різних національностей. Так Гамлета, наприклад, по черзі грають Наім Хаят, що народився в Лондоні, але походить з мусульманської родини, та Ладі Емурава родом з Нігерії.

«Гамлет» «Глобусу» – традиційна постановка. Костюми та реквізит максимально наближені до доби Шекспіра, а виставу грають мовою оригіналу. Окрім того, сценічний простір побудований так само, як у 17 столітті – глядачі сидять з трьох боків сцени.

«Ми прагнули згадати, які були наміри Шекспіра, коли він писав п’єсу, і як її сприймала аудиторія, – пояснює Домінік Друмґул. – В сучасних постановках цієї трагедії багато болю, напруження. Тодішня публіка просто вийшла б із зали, побачивши щось подібне».

Два роки безперервно можна грати лише дуже красиву п’єсу, каже режисер. Саме тому для туру обрали «Гамлета» – адже вона настільки багатогранна, що її розуміють в усьому світі.
XS
SM
MD
LG