Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ впевнені, що вибори в Україні будуть легітимними


Підготовка до виборів у Києві
Підготовка до виборів у Києві
Організація з безпеки та співробітництва в Європі не бачить підстав для визнання президентських виборів в Україні нелегітимними. Про це заявив генеральний секретар парламентської асамблеї ОБСЄ Спенсер Олівер, повідомляє ТСН.

«У нас сьогодні був насичений день, ми провели багато зустрічей, отримали багато інформації», - сказав він. «Ми намагаємося оцінити, наскільки безпечно людям приходити на виборчі дільниці. Ми збираємо інформацію від спеціальної моніторингової місії, у нас є довгострокові спостерігачі, які находяться тут у регіоні», − додав керівник парламентської асамблеї організації.

Олівер пояснив, що має на увазі насамперед ситуацію на крайньому Сході України. «Ми розуміємо, що вибори зіткнулися з великими проблемами. Для деяких людей, які хочуть проголосувати, це досить небезпечно, але ми сподіваємося, що небезпеку можна буде попередити і подолати», − наголосив представник ОБСЄ.

«Я абсолютно певен, що ці вибори будуть визнані легітимними як волевиявлення більшості людей», - підсумував він.

На вибори президента в Україну приїдуть понад дві тисячі іноземних спостерігачів.

Водночас сьогодні голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що голосування на президентських виборах зокрема у Луганській області відбудеться лише у 2 з 12 округів.
XS
SM
MD
LG