Доступність посилання

ТОП новини

Америка прагне модернізувати, натренувати та надати амуніцію українській армії – сенатори США


Америка прагне допомогти українській армії – сенатори США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00
Бенджамін Кардін, американський сенатор-демократ від штату Мериленд, та Роберт Портман, сенатор-республіканець від штату Огайо, прибули до України, щоб стати міжнародними спостерігачами на позачергових президентських виборах в Україні 25 травня.

«Україна має право сама обирати собі лідерів, не озираючись на сусідні країни. Особливо ми занепокоєні впливом Росії в цій ситуації. Тож ми будемо дуже пильно спостерігати за тим, що відбуватиметься завтра», – заявив Бенджамін Кардін.

Сенатори розповіли, що пильно слідкують не лише за підготовкою до виборів, але і за ситуацією на Сході країни. За словами Бенджаміна Кардіна, Америка розуміє, що ситуацію на Донбасі дестабілізують, аби презентувати вибори 25 травня як нелегітимні.

«Ми не коментуватимемо підсумки виборів до проголошення їхніх результатів. Але ми безумовно переконані в тому, що на Схід України впливають з-за кордону, що ставлять під сумнів безпеку в цьому регіоні. Ми бачимо, що ці сили роблять усе, аби зірвати вибори. Цього хочуть не українці. І ми бачимо ці численні кроки, на які іде уряд України, аби волевиявлення таки відбулось. Зокрема, вони облаштовують альтернативні дільниці для голосувань у безпечних регіонах», – додав сенатор Бенджамін Кардін.

«Ми прагнемо допомогти українцям зберегти мир на їхніх територіях. тут головне для нас - модернізувати, натренувати та надати амуніцію армії України. Аби зовнішні загрози двічі подумали перед тим, щоби щось зробити. так, як це сталося в Криму, коли території було анексовано без жодного пострілу. Я переконаний, така допомога буде доречною. І ми повернемося до Вашингтона навіть більш переконаними, ніж до цього, що Америка повинна допомагати Україні», – запевнив сенатор Роберт Портман.

Сенатори також розповіли, що в рамках візиту до Києва прогулялись майданом Незалежності. За словами Роберта Портмана, це був вражаючий досвід для американських політиків, адже і «досі можна відчути запах горілого, побачити сльози на очах людей, а також символи жалю за сотнями патріотів, які загинули тут».

Сенатор Роберт Портман переконаний, що Америка зайняла активну позицію щодо україно-російського конфлікту і буде надалі послідовно відстоювати інтереси України.
XS
SM
MD
LG