Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко визнала вибори чесними й ініціюватиме референдум щодо НАТО


Екс-прем’єр, кандидат на президента Юлія Тимошенко визнала, що президентські вибори відбулися і були чесними і демократичними. «Ці вибори були такими, яких можливо ми не бачили за 23 роки незалежності», – сказала вона.

«На виборах, які відбулися в умовах військової агресії, голосувати було дуже складно, тому те, що ці вибори відбулися, це велика перемога України і українського народу», – зазначила вона.

Тимошенко подякувала усім громадянам, які взяли участь у голосуванні і особливо мешканцям Сходу України. Також Юлія Тимошенко наголосила, що вона та її команда допомагатимуть усім гілкам влади будувати європейську країну і провести референдум щодо членства України в НАТО. Водночас Тимошенко не відповіла на питання, чи вітатиме з перемогою свого опонента Петра Порошенка до офіційного оголошення результатів виборів.

За результатами Національного екзит-полу-2014, який провели фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова, станом на 18.00 за кандидатів у президенти України Петра Порошенка проголосували 55,9% виборців, Юлію Тимошенко – 12,9%, Олега Ляшка – 8%, Анатолія Гриценка – 6,3%, Сергія Тігіпка – 4,7%.
XS
SM
MD
LG