Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко не співпрацютиме з новою владою, яка «навмисно загострювала ситуацію на Сході»


Кандидат у президенти, народний депутат Сергій Тігіпко визнає результати президентських виборів, хоча і не добрав багато голосів на південному сході України через нестабільну обстановку, але не має наміру співпрацювати з новою владою.

«Я погоджуся з цим, тому що вважаю, що Україні потрібен легітимний президент», – заявив Тігіпко на брифінгу у своєму штабі.

За його словами, факт виборів має позитивно вплинути на ситуацію в країні. При цьому політик поскаржився, що багато виборців не змогли проголосувати.

«Сьогодні очевидно, що Луганськ і Донецьк практично не проголосували, на півдні України явка дуже низька», – сказав Тігіпко.

Він додав, що за два-три дні до виборів його рейтинг у Луганській і Донецькій області становив близько 20%, а на півдні «багато людей не пішли, оскільки боялися загострення ситуації».

Тігіпко також заявив, що сьогодні спрацював силовий варіант вирішення конфлікту і нинішня влада свідомо йшла на це, щоб використовувати це на виборах.

«Я бачу, що влада не випадково загострювала ситуацію. Я бачу, що влада не йшла назустріч сходу абсолютно цілеспрямовано. Тобто це був розрахунок, який, на мою думку, був спрямований на самі вибори», – заявив він.

Відповідаючи на запитання про свої подальші дії, Тігіпко повідомив, що не має наміру йти у владу. Тігіпко заявив, що вибудовуватиме партію «Сильна Україна», яка реально вирішуватиме проблеми південного сходу України.
XS
SM
MD
LG