Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» оголосили перехід на воєнний стан


Проросійське сепаратистське збройне угруповання «Донецька народна республіка» вводить «воєнний стан», повідомили російському агентству «Інтерфакс» у прес-службі угруповання, яке Україна визнала терористичною організацією.

«Із 00 годин 00 хвилин 26 травня в Донецькій народній республіці запроваджується воєнний стан. Основне завдання – очистити територію ДНР від ворожих українських військ», – повідомили у прес-службі.

Як уточнює інтернет-видання «Новости Донбасса», цього разу йдеться про заяву одного з чотирьох угруповань, які діють у частинах Донецької області, так званої «ДНР Пушиліна», за іменем її ватажка. Крім того, за даними видання, в області існують так звані «ДНР Стрєлкова», «ДНР Пономарьова» і «Новоросія Губарєва», які виникли після кількох розколів у лавах бойовиків-сепаратистів. Деякі з них уже оголошували свої власні «воєнні стани».

Антитерористична операція на сході України розпочалася в середині квітня. 2 травня в регіоні Слов’янська і Краматорська Донецької області почалася активна фаза АТО силами підрозділів МВС, Нацгвардії й армії проти озброєних сепаратистів. 25 травня перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема повідомив, що найближчим часом українські силовики поновлять активну фазу операції, яку зупиняли на час президентських виборів.
XS
SM
MD
LG