Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США готові працювати з новим президентом та демократично обраним парламентом


Білий дім поширив заяву президента США Барака Обами з приводу виборів президента України. Президент США привітав участь українців у виборах попри провокації та насильство. Обама відзначив, що вибори є ще одним кроком з боку уряду України спрямованим на те, щоб об'єднати країну та представити інтереси усіх її громадян.

«США готові працювати з новим президентом та демократично обраним парламентом, щоб підтримати зусилля України спрямовані на запровадження важливих політичних та економічних реформ», – йдеться у заяві Білого дому.

«Попри провокації та насильство, мільйони українців пішли на виборчі дільниці по всій країні, навіть у частинах східної України, де підтримувані Росією сепаратистські групи намагались позбавити права зробити вибір цілі регіони, деякі хоробрі українці все одно змогли проголосувати. Ми віддаємо належне тих, хто взяв участь у виборах, та зусиллям українського уряду спрямованим на проведення виборів перед обличчям усіх загроз», – йдеться у документі.

«Протягом останніх місяців народ України раз за разом демонстрував бажання обрати своїх лідерів без втручання та жити у демократії, де вони можуть обирати власне майбутнє без насильства та залякувань. Ці вибори - ще один крок з боку уряду України спрямований на те, щоб об'єднати країну та представити інтереси усіх її громадян та переконатись, що їх скарги почуті, а прагнення мають підтримку держави», – йдеться у документі.

«США готові працювати з новим президентом та демократично обраним парламентом, щоб підтримати зусилля України спрямовані на запровадження важливих політичних та економічних реформ. Ми продовжуємо підтримувати суверенітет України та її територіальну цілісність, засуджувати на відкидати окупацію та спробу анексії Криму з боку Росії, та лишаємось відданими спільній роботі з Україною та іншими партнерами, щоб знайти мирне вирішення конфлікту», – йдеться у звернення президент США Барака Обами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG