Доступність посилання

ТОП новини

ExxonMobil проігнорувала американські санкції щодо Росії


Американська компанія ExxonMobil продовжила партнерство з російською «Роснєфтю», незважаючи на американські та європейські санкції щодо Росії. Угоду про нафтогазову співпрацю сторони підписали у п'ятницю під час Міжнародного економічного форуму у Санкт-Петербурзі.

Документ передбачає спільні наміри із ExxonMobil щодо буріння нафти на територіях Арктики та Сибіру та транспортування розрідженого газу на Далекий Схід. Про це йдеться на офіційному сайті компаніїї «Роснєфть». Інформацію також підтверджують журналісти авторитетного американського видання Bloomberg.

Крім того, за повідомленням російських медіа наближених до Кремля, під час форуму Президент ExxonMobil Стівен Ґрінлі повідомив про домовленість, що вкінці цього року – або на початку наступного – ExxonMobil почне буріння у Чорному морі.

Американські бізнесмени потисли руки росіянам у той час, коли Вашингтон та Брюссель обговорювали подальші більш жорскі санкції проти Росії. Від російської сторони угоду з американцями підписав президент «Роснєфті» Ігор Сєчін, проти якого персонально застосовані американські санкції. Зокрема, Сєчін є персоною нон-грата у США.

За повідомленнями Ройтер, напередодні російського нафтового форуму представники ExxonMobil заявили про наміри розширити співпрацю з Росією попри санкції Європи та США через анексію Криму Росією. Водночас ExxonMobil наполягала, що співпрацюючи з Росією вони діють відповідно до вимог американських санкцій.

Центральний офіс ExxonMobil знаходиться у штаті Техас. Компанія вважається найбільшим у світі міжнародним нафтогазовим холдингом. Угоду про стратегічну співпрацю з російською державною компанією «Роснефть» Exxon підписала у 2011 році. Компанія веде розвідку та видобуває нафту, газ та вугілля.

Найвідомішими брендами компанії є Exxon, Esso і Mobil, під якими випускаються автомобільні масла та інші паливно-мастильні матеріали.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG