Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Українi вiдбулися вiдповiдно до демократичних стандартiв – ОБСЄ


Жуау Суаріш
Жуау Суаріш
Спостерiгачi вiд мiсiї Органiзацiї з безпеки і співпраці в Європi заявляють, що президентськi вибори в Україні вiдбулися вiдповiдно до мiжнародних норм i стандартiв.

«Цi вибори пiдтвердили демократичний курс українського народу», – повiдомив сьогодні в Києві спецiальний координатор короткострокової мiсiї ОБСЄ зi спостереження за виборами президента України Жуау Суаріш.

Він відзначив високу активнiсть виборцiв.

Координатор місії наголосив, що після виборів необхідний діалог між всіма політичними силами. За словами Суаріша, це єдиний можливий варіант вирішення питань у демократичній країні.

Він висловив сподівання, що ці президентські вибори забезпечать стабільність, яка так необхідна для України сьогодні.

Соарес зазначив, що в Україні під час виборів у східних областях було й викрадення членів виборчих комісій, і погрози з боку сепаратистів з тим, щоб зірвати вибори. За його словами, треба відзначити «мужність народу України, мужність влади, мужність окремих громадян і неурядових організацій, котрі дали можливість провести вибори в Україні».

Серед ключових недолiкiв у місії називають проблеми з проведенням кампанiї та голосуванням у Донецькiй i Луганськiй областях, а також технiчнi проблеми, якi призвели до черг на дiльницях.

За попередніми даними, на виборах президента України перемагає Петро Порошенко.
XS
SM
MD
LG