Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС є спільна позиція щодо конфлікту навколо України, ніщо її не похитне – Гармс


У ЄС є спільна позиція щодо конфлікту навколо України, ніщо її не похитне – Гармс
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

У ЄС є спільна позиція щодо конфлікту навколо України, ніщо її не похитне – Гармс

У Європейському парламенті та Європейській раді досягнута спільна позиція щодо конфлікту в Україні та навколо України, яка допоможе вивести Україну та Європи з кризи, і ніщо її не похитне. Про це заявила лідер європейських «зелених» Ребекка Гармс, відповідаючи в Європарламенті на запитання Радіо Свобода про те, чи не призведе перемога крайніх правих і лівих партій у ЄС до поширення пропутінської пропаганди в його інституціях.

Вона також визначила події в Україні не лише як її «власну кризу», але і як конфлікт між ЄС, Росією та Україною: «Я дуже рада, що в Європейському парламенті та в Європейській раді, упродовж конфлікту в Україні та навколо України ми змогли досягти спільної позиції, що спирається на стабільну більшість. Ця позиція полягає в тому, що ми домовилися щодо підписання політичної частини угоди про асоціацію. Ми домовилися на дипломатичному рівні, що ЄС запроваджуватиме санкції проти Росії, щоб збільшити можливості дипломатії в цьому конфлікті між ЄС, Росією та Україною».

Вона наголосила також на тому, що багато українців східних областях ризикували своєю безпекою, щоб проголосувати за нового президента України. Гармс навела це як приклад для європейців.

«І я впевнена, що після президентських виборів 25 травня ми прийдемо до покращення ситуації на Сході України. Це вимагатиме більшого залучення європейців. Але я доволі оптимістично налаштована: спільна позиція ЄС, що вже досягнута, виведе нас із цієї кризи», – наголосила Гармс.

За попередніми результатами виборів до Європарламенту 2014 року, політична група «Зелені/ Європейський вільний альянс» отримує 55 місць. На європейських виборах 2009 року вона здобула 58 місць. Її представники заявили про готовність вести перемовини щодо нової коаліції з Європейською народною партією (212 місць) і Прогресивним альянсом соціалістів і демократів (185 місць).

Водночас, за попередніми даними, крайні праві або ліві партії стали першими у Франції, Греції та Данії, а також матимуть вагомі здобутки в Австрії і Великій Британії. Успіхи радикальних політичних сил, які прихильно ставляться до політики Росії на пострадянському просторі, є позитивним сигналом для російського лідера Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG