Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає готовність Росії до переговорів з Порошенком – Стано


Петер Стано
Петер Стано
ЄС вітає позицію Росії щодо визнання результатів виборів в Україні і готовності до переговорів з новообраним президентом. Про це заявив прес-секретар єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Петер Стано.

«Ми розраховуємо, що всі сторони Женевських домовленостей продовжуватимуть виконувати їх у контексті виборчого процесу і його підсумків. Ми вітаємо заяву Російської Федерації, що вона поважатиме волю українського народу і готова до діалогу з новообраним президентом України», – говорить речник Фюле.

Тепер ЄС очікує від Росії подальшого конструктиву, наголошує Петер Стано.

«Євросоюз також сподівається побачити у майбутньому конкретні кроки у такому ж конструктивному руслі, включаючи важелі впливу щодо озброєних угруповань для деескалації ситуації в регіоні», – зазначає Стано.

Сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

За повідомленням ЦВК, в електронну систему «Вибори» внесено близько 90% бюлетенів, лідирує Петро Порошенко, маючи підтримку виборців понад 54%.
XS
SM
MD
LG