Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Україні не можна назвати демократичними – голова Держдуми Росії


Вибори в Україні не можна назвати повною мірою вільними та демократичними. Про це заявив голова Держдуми Росії Сергій Наришкін.

«На низку кандидатів чинився сильний тиск, зокрема, і погрози фізичного насильства. У зв’язку з цим кілька кандидатів просто змушені були зняті свої кандидатури з передвиборчих перегонів», – говорить голова російської Держдуми.

При цьому Наришкін висловив сподівання, що переможець виборів поверне Україну «на шлях цивілізованого розвитку».

«Найбільша відповідальність лежить на тому, хто на виборах отримав найбільшу кількість голосів – це Порошенко. Сподіваюся, що він докладе усіх зусиль, щоб Україна повернулася на шлях цивілізованого розвитку. Сподіваюся, що нова влада перестане ігнорувати думку людей, що живуть на півдні і сході країні і, зрештою, вступить з ними у змістовний діалог», – говорить Наришкін.

Сьогодні ж міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

Петро Порошенко, який лiдирує в президентських перегонах в Україні, наполягає на продовженнi антитерористичної операцiї на сходi країни, але виступає за змiну її формату.

Порошенко також висловив сподівання, що його позиція з урегулювання ситуації на сході країни здобуде підтримку з боку Росії.

Він зазначив, що має намір налагодити ефективний діалог на сході країни. «Ми маємо, що запропонувати», – сказав Порошенко.
XS
SM
MD
LG