Доступність посилання

ТОП новини

США вітають вибір українців і засуджують російську окупацію – Керрі


США вітають вибір українців і продовжуватимуть працювати з новообраним президентом. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі.

«Українці об’єдналися, вільно висловили свою політичну волю і разом обрали своє майбутнє. Висока явка чітко показує, що українці хочуть жити у єдиній, демократичній і мирній Україні, пов’язаній з європейськими інституціями. Успішне проведення цих виборів підтверджує демократичний вибір українців. США продовжуватимуть співпрацювати з українцями і новообраним президентом задля перемоги демократії. США поважають український суверенітет і територіальну цілісність, засуджують і відкидають російську окупацію і анексію Криму», – зазначає Керрі.

Спостерiгачi вiд мiсiї Органiзацiї з безпеки і співпраці в Європi заявляють, що президентськi вибори в Україні вiдбулися вiдповiдно до мiжнародних норм i стандартiв.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

За повідомленням ЦВК, в електронну систему «Вибори» внесено близько 90% бюлетенів, лідирує Петро Порошенко, маючи підтримку виборців понад 54%.

Явка виборців в Україні є рекордною, вона перевищує 66% попри те, що частина дільниць та окружкомів на Донбасі не працювали через атаки озброєних проросійських екстремістів та диверсантів.
XS
SM
MD
LG