Доступність посилання

ТОП новини

Після Майдану влада розуміє, що народ її контролюватиме – революціонери із Росохача


Як голосуватиме родина революціонерів із Росохача?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:31 0:00

Як голосуватиме родина революціонерів із Росохача?

Президентськими виборами у Росохачі на Івано-Франківщині люди задоволені, у Будинок культури, де діяла виборча дільниця, голосувати приходили дуже активно, розповідає місцева мешканка Галина Трофанюк, яка разом з родиною провела кілька місяців на Майдані. Цієї зими вони були єдиними людьми з Росохача на київських протестах, але громада намагалася якось допомагати мітингувальникам, наприклад, передавали їжу та одяг для них.

Майдан знову збереться, а влада тепер буде знати, що народ її контролює, переконані Трофанюки.

Зараз же Галинин зять Василь Трофанюк разом із загоном самооборони на Коломийщині чергує ночами на блокпосту. Говорить, самооборона активно співпрацює із правоохоронцями: патрулюють вулиці, ловлять чиновників на хабарах.

Роботи у Росохачі немає, Трофанюки зараз живуть із натурального господарства. Галина збирається у Польщу на сезонні роботи, розповідає, що цього року працювати за кордон поїде і її син, який зараз працює на пилорамі в іншому селі.

Напередодні виборів Радіо Свобода навідалось до родини Трофанюків дізнатися, що вони очікують від нового президента.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG