Доступність посилання

ТОП новини

Українсько-російська ракета «Зеніт» вперше цього року вивела на орбіту супутник


Сьогодні з плавучої платформи «Одисей», що розташована на екваторі в Тихому океані у районі острова Різдва, відбувся успішний запуск ракетоносія «Зеніт – 3SL». Про це повідомили в Державному конструкторському бюро «Південне» (Дніпропетровськ).

За даними «Південного», рекета-носій, розроблена та виготовлена в Дніпропетровську – КБ «Південне» та заводом «Південмаш», вивела на орбіту європейський космічний апарат EutelSat 3B, що забезпечить телекомунікаційний зв’язок між Південно-Східною Азією і Африкою та прямий зв’язок між Європою і Азіатсько-Тихоокеанським регіоном.

Перша і друга ступені ракети розроблені КБ «Південне» і виготовлені Південним машинобудівним заводом імені Макарова у співпраці з російськими та українськими підприємствами. Третя ступень (розгінний блок ДМ – SL) розроблена і виготовлена російською корпорацією «Енергія».

Це був перший запуск ракети-носія «Зеніт» в 2014 році та 36-й за програмою Sea Launch.

У Дніпропетровській облдержадміністрації заявили, що ця подія довела, що Дніпропетровщина «завдяки політичній стабільності продовжує розвивати промисловість та космічну галузь і залишається провідним центром ракетобудування України та світу».
XS
SM
MD
LG