Доступність посилання

ТОП новини

МЗС вручило ноту протесту російській стороні через порушення українського кордону


У зв’язку з черговим порушенням українського кордону з боку Росії групою бойовиків, Міністерство закордонних справ України викликано радника-посланника посольства Росії в Україні Андрія Воробйова та вручило йому ноту протесту. Про це йдеться у повідомленні МЗС.

«Українська сторона висловила рішучий протест з огляду на бездіяльність російських державних органів, зокрема прикордонної служби федеральної служби безпеки. Такі дії є грубим порушенням норм Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року, Статуту ООН, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН, а також Женевських домовленостей від 17 квітня цього року», – мовиться у повідомленні.

За інформацією Державної прикордонної служби України, у ніч на 27 травня кілька вантажівок, легковиків та мікроавтобусів з Росії незаконно перетнули державний кордон України. За даними прикордонників, це сталося на ділянці, за яку відповідає відділ прикордонної служби «Бірюкове» Луганського загону. Ідеться про район населеного пункту Астахове Свердловського району Луганщини.
XS
SM
MD
LG