Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції привітав Порошенка з перемогою


Франсуа Олланд
Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд привітав Петра Порошенка з перемогою на президентських виборах в Україні. Про це мовиться у заяві Єлисейського палацу.

«За вже відомими результатами, Петро Порошенко був обраний в першому турі президентських виборів в Україні. Президент Франції, який зустрічався з ним у Парижі 7 березня, щиро вітає його з обранням. Як зазначила місія спостерігачів ОБСЄ за виборами в Україні, на виборах була висока явка і голосування відбулося згідно з міжнародними стандартами, попри всі труднощі, які є в східній частині країни», – йдеться у повідомленні.

Франсуа Олланд висловив Петру Порошенку свою підтримку «щодо успішного проведення національного діалогу та впровадження реформ».

Сьогодні Петра Порошенка привітав також президент США Барак Обама. Натомість, як заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, наразі невідомо, чи буде президент Росії Володимир Путін вітати новообраного президента України.

За даними обробки 98% електронних протоколів, за Петра Порошенка на позачергових виборах президента проголосували 54,62% виборців.
XS
SM
MD
LG