Доступність посилання

ТОП новини

Українці отримають усі передбачені соціальні виплати – міністр


Українці отримають усі передбачені соціальні виплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Українці отримають усі передбачені соціальні виплати

Цього року незахищені групи населення отримають фінансову допомогу у повному обсязі, повідомила міністр соцполітики Людмила Денісова. За її словами, фінансування зупинене лише для мешканців Словянська та Краматорська. Перерахування грошей туди відновиться, як тільки це стане безпечно, повідомила міністр.

Уряд виконає бюджет соціальних виплат цього року, а соціально незахищені групи населення отримають фінансову допомогу від держави. Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

«На сьогоднішній день є 100% фінансування усіх соціальних виплат, які повинні були бути забезпечені на цю дату. Тобто немає ніяких ризиків, що бюджет соціальних виплат цього року не буде виконаний», – уточнила Людмила Денісова.

Міністр також додала, що цього року уряд профінансує допомогу сім’ям загиблих Небесної Сотні. Міністр соціальної політики звітує, що уряд поступово скорочує заборгованість зі заробітної платні, допомоги від фондів соціального страхування та допомоги з безробіття. Зокрема, кримчани, що були змушені виїхати на материкову Україну, зможуть отримати гроші за місцем тимчасового проживання. Проте проблемою залишаються виплати для мешканців Слов’янська та Краматорська, де проводять антитерористичну операцію.

«Сьогодні ні казначейство, ні пенсійний фонд, ні Ощадбанк, ні ті заклади, які би могли організувати виплату пенсій та інших соціальних виплат, не можуть цього зробити. Тому ухвалили таке рішення: як тільки буде інформація про те, що місто Слов’янськ та місто Краматорськ знаходяться в безпеці і там є влада, яка може забезпечити спокій і виплату громадянам України, – ми забезпечимо виплати», – зауважила міністр.

Уряду буде непросто забезпечити усі потреби незахищених верств – експерт

Соціальні виплати є зобов’язанням держави перед народом України, тож вони є закріпленою статтею витрат будь-якого бюджету та мають захищений характер. На цьому наголошує експерт із питань соціальної політики Павло Розенко. Проте уряду буде непросто забезпечити усі потреби незахищених верств населення через брак коштів у бюджеті 2014 року, додає експерт.

«Відбулися все-таки певні соціальні обмеження і певні скорочення соціальних програм. В першу чергу це стосується підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Це рішення ухвалене не від гарного стану економіки», – зауважує Павло Розенко.

За даними Міністерства соціальної політики, виплачена фінансова допомога незахищеним групам населення, починаючи з 1 січня 2014 року, вже нараховує 96 мільйонів гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG