Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко залишать дві третини депутатів (огляд преси)


Київ – Проведення антитерористичної операції в Донецьку може визначити успіх протистояння по всьому Сходу, переконаний експерт газети «Сегодня». Для силовиків дуже важливо саме зараз, коли в Донбасі чимало представників сусідньої держави і неконтрольованої зброї, нанести удар по базових позиціях сепаратистів і зламати ситуацію. Експерт вважає, що успіх АТО в Донбасі залежить від того, чи зуміє українська влада перекрити кордон з Росією, щоб у бойовиків не було надходжень людського і збройового ресурсу. Тим більше, що більшість городян опосередковано на стороні української армії. «Підтримка населенням Донецька АТО полягає в тому, що люди не підтримують сепаратистів, і не стають живим щитом, а в більшості своїй сидять вдома і чекають закінчення військових дій», – резюмував політолог.

Несподіванкою цьогорічних президентських виборів став третій результат Олега Ляшка. За нього проголосували понад 8% громадян. Про те, що ж забезпечило цьому ексцентричному представнику українського політикуму достойний результат, розмірковує газета «День». Експерт видання вважає, що фактично Ляшко зараз став лідером у ніші войовничого українського популізму, який переміг українських націоналістів. Він відібрав голоси тих, хто примкнув до «Свободи» і раніше голосував за неї як за «спецназ опозиції». Однак, як зауважує політолог, це ніякий не спецназ. Просто він фахівець у царині видовищних мистецтв. На цьому наголошується в статті «Ляшко із секретом».

Результат Тимошенко на президентських виборах свідчить про те, що вона вилетіла з прем’єр-ліги української політики, переконаний експерт газети «Україна молода». Головна її помилка в тому, що вона зробила наголос на продовженні революції, боротьбі з олігархами. В людей це асоціюється з неспокоєм, потрясіннями. А Порошенко діяв обережно, уникав гучних заяв. Він асоціюється зі спокоєм і наведенням хоч якогось порядку. Нині Тимошенко треба зайнятися своєю фракцією, частина якої переорієнтувалася на Порошенка. Найближчим часом вона втратить дві третини депутатів. Потрібно буде формувати нову команду, вважає експерт.

Яким чином можна надати майдану Незалежності та Хрещатику прийнятного вигляду? Адже символ опору та боротьби перетворюється на непривабливий об’єкт антисанітарії, який дискредитує саму ідею Майдану. Про це на шпальтах «України молодої» розмірковує ударівець Павло Розенко. Він вважає, що різких рухів тут ніяких бути не може. Все має вирішитися шляхом переговорів. Але в тому стані, в якому він перебуває зараз, Майдан надалі існувати не може. Безумовно, пам’ять про героїв має бути збережена. Але настав уже час повертатися до нормального життя, вважає парламентарій.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG