Доступність посилання

ТОП новини

На сході України діють вихідці з Абхазії – голова прикордонслужби


У Державної прикордонної служби нема інформації щодо діяльності на території Донецької і Луганської областей бійців із Чечні, але відомо, що там є абхазці. Про це заявив голова Державної прикордонної служби Микола Литвин.

«Зараз вони можуть прибувати і офіційним шляхом. Коли нема доручення правоохоронного органа, людина бере паспорт, приїжджає, потім вона їде на якийсь збірний пункт, де отримує зброю і вливається у ці бандитські загони», – пояснює він.

Зокрема, так не було санкції на арешт лідера луганських сепаратистів Валерія Болотова, коли той їхав з України в Росію, додає Литвин.

А загалом, за даними прикордонної служби, з 4 березня на кордоні затримано і передано до СБУ близько двохсот людей і 21 тисячі відмовлено у в’їзді на українську територію.

Мер Донецька напередодні заявляв, що серед поранених внаслідок антитерористичної операції в цьому місті є вихідці з Росії, зокрема жителі Грозного (столиці Чечні).

Лідер російської республіки Чечня Рамзан Кадиров сьогодні заявив, що не посилав військ на допомогу бойовикам у східній Україні. Однак зазначив, що не може контролювати всіх чеченців і знати, куди кожен із них їздить.
XS
SM
MD
LG