Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти, ймовірно, захопили частину Нацгвардії в Луганську – повідомлення


Інтернет-видання і користувачі соцмереж повідомляють у ніч на четвер, що бойовики проросійських сепаратистських угруповань, як виглядає, захопили частину Національної гвардії в Луганську внаслідок повторного штурму.

Достеменних підтверджень чи заперечень цього на цей час немає.

Зокрема, видання «Тиждень.ua» пише з посиланням на власні неназвані джерела, що по півночі солдати Нацгвардії таки здалися і погодилися на передислокацію, і нападники захопили військову частину № 3035 Східного територіального об’єднання Нацгвардії (полку конвоювання засуджених та осіб, узятих під варту). За інформацією видання, серед українських військових є поранені, один важко поранений, убитих немає. Серед сепаратистів 5 загиблих. Станом на 1-у годину ночі готувалися вивозити українських бійців із військової частини; за непідтвердженою інформацією видання, на той час офіцери частини зачинилися на верхніх поверхах та продовжували відстрілюватися.

Луганське видання «Informator.lg.ua» написало, що штурм частини завершився: сепаратисти, втративши в кількох спробах штурму від 5 до 6 людей убитими, пішли на переговори, за результатами яких нацгвардійці залишили територію частини й передислокуються. За попередньою інформацією цього видання, ніхто з нацгвардійців не загинув, але є кілька поранених.

Іще іншу версію висунув у фейсбуці народний депутат Олег Ляшко. Депутат пише, що «попереду себе бойовики поставили батьків солдатів», через що «останні вимушені були скласти зброю і залишили частину». Не повідомляючи, звідки він має таку інформацію, якої не згадують інші джерела, Ляшко додає: «Офіцери забарикадувалися на 5-му поверсі приміщення і відстрілюються від нападників».

Також у соцмережах пишуть, що українські бійці залишають територію частини й передислокуються «як жест доброї волі щодо терористів Луганська».

Перед цим із Луганська повідомляли, що частина Національної гвардії, колишніх Внутрішніх військ МВС, відбила перший напад бойовиків без втрат. Про це інформувала, зокрема, прес-служба Нацгвардії. Але невдовзі бойовики підвезли нові сили і повторили напад; у блокуванні частини брали участь близько 200 сепаратистів, писало видання «Informator.lg.ua».

У цей час видання «InfoResist» наводило слова речника антитерористичної операції Владислава Селезньова, що сил у військовій частині № 3035 у Луганську досить, щоб відбити повторний напад.
XS
SM
MD
LG