Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія: бойовики прикривалися мирними жителями під час нападу на військових


Під час штурму військової частини Національної гвардії в Луганську бойовики прикривалися мирними жителями, повідомляє прес-служба Нацгвардії.

За повідомленням, ввечері 28 травня був вчинений напад на конвойний батальйон Луганського полку Східного територіального об’єднання Національної гвардії України. Будівлі батальйону розташовані окремо від військової частини 3035 Національної гвардії України, яку також атакували бойовики, уточнили у Нацгвардії.

Під час нападу військові відстрілювалися і протистояли нападникам, та змогли протистояти першій спробі захоплення частини, наголосили в прес-службі. Декілька нападників під час штурму були знищені, з боку правоохоронців важко поранений один боєць – контрактник.

«Згодом на звуки пострілів прийшли рідні, батьки військовослужбовців та журналісти. Цим скористалися нападники і вдалися до цинічних дій. Під дулами автоматів та виказуючи погрози стріляти на ураження, злочинці прикривалися мирними людьми немов живим щитом, заставили їх йти уперед і вдерлися таким чином на територію військової частини, атакували адміністративне приміщення та порушили газопровід казарми солдат. При цьому перший поверх будівлі злочинці заповнили батьками військовослужбовців та погрожували підірвати приміщення», – заявили в Нацгвардії.

Через це військовослужбовці були змушені відступити, йдеться в повідомленні. «Певна частина будівель залишилася в руках нападників, захоплено частину зброї правоохоронців. Військовослужбовці строкової служби відведені на безпечну відстань та передислоковані в іншу частину військового містечка», – уточнили в прес-службі.

За повідомленням, у цей же час бойовики вчинили спробу захопити ще один військовий об’єкт – окремо дислокований підрозділ у місті Олександрівську Луганської області. О 21:45 напад бойовиків на військову частину Національної гвардії України відбили. Втрат серед особового складу підрозділу немає. Після невдалої спроби штурму нападники відступили від території об’єкту, заявили в Нацгвардії.
XS
SM
MD
LG