Доступність посилання

ТОП новини

Урочистості зі вступу на посаду нового президента хочуть провести на Майдані


На майдані Незалежності в Києві відбудуться урочистості з нагоди вступу на посаду новообраного президента України. Відповідне розпорядження підписав в. о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, повідомляє сайт глави держави.

«У зв’язку із завершенням виборчої кампанії з виборів президента України, здійсненням народного волевиявлення й обранням глави держави, що є запорукою дальшого утвердження в Україні спільних з Європейським союзом цінностей демократії та верховенства права, враховуючи велике значення для утвердження європейського вибору України мирних акцій протесту на майдані Незалежності в місті Києві впродовж листопада 2013 року – лютого 2014 року, віддаючи шану полеглим учасникам цих акцій, та відповідно до статті 112 Конституції України: провести на майдані Незалежності в місті Києві урочистості з нагоди вступу на посаду новообраного президента України», – йдеться документі.

У зв’язку з цим Турчинов доручив утворити робочу групу з забезпечення проведення урочистостей. Її очолює перший віце-прем’єр України Віталій Ярема.

Робоча група, зокрема, має «опрацювати питання і розробити заходи з нормалізації ситуації на майдані Незалежності і прилеглих до нього вулицях і створення інших умов для забезпечення належного функціонування столиці, передбачивши заходи пам’яті загиблих учасників мирних акцій протесту впродовж листопада 2013-го-лютого 2014 років».

Водночас у розпорядженні не вказана дата проведення урочистостей.
XS
SM
MD
LG