Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: формування українсько-польсько-литовської бригади може початися найближчими тижнями


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
У найближчі тижні може розпочатись формування українсько-польсько-литовської військової бригади. Для цього необхідно підписати договір між урядами України, Литви й Польщі, заявив сьогодні після українсько-литовських переговорів виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Спершу треба підписати відповідний договір з Литвою і Польщею, і ми збираємося це зробити найближчим часом – буквально упродовж наступних кількох тижнів. Після того, як два дні тому український уряд ухвалив цей документ, ми сподіваємось, що під час найближчих зустрічей з нашими партнерами на найвищому рівні цей договір може бути підписаний», – повідомив Дещиця.

Зі свого боку, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус зазначив, що Литва готова підписати цей документ якнайшвидше, коли це буде зручно колегам з Польщі й України.

«Цей проект дуже важливий не тільки практично, у військовому плані цієї співпраці, це довгостроковий проект співпраці. І особливо він важливий у нинішній час, щоб ми показали, що ми будемо тісно співпрацювати в усіх областях, в тому числі у військовій», – сказав Лінкявічус.

На засіданні Кабінету міністрів 27 травня ухвалили проект угоди між урядами України, Литви і Польщі про створення спільної військової частини.
XS
SM
MD
LG