Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Київ не виконує посередницьких домовленостей


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє про невиконання Києвом посередницьких домовленостей. Про це він сказав під час зустрічі з головою МЗС Венесуели у Москві.

«Остання заява з боку київських керівників, на превеликий наш жаль і багатьох наших партнерів, свідчить, що вони хочуть довести до кінця, до якого не зрозуміло, цю так звану антитерористичну операцію. Виходить, що ми не можемо домогтися виконання документів, підписаних 21 лютого і 17 квітня. Простими угодами ми вже справу не зрушимо з мертвої точки. Мабуть, потрібні якісь більш ефективні посередницькі зусилля для припинення насильства, включаючи, насамперед, каральну операцію», – зазначив Лавров.

Учора Сергій Лавров заявив, що президентські вибори, які пройшли в Україні 25 травня, мають сприяти припиненню «каральної операції» і розширити можливості для діалогу між усіма регіонами України.

Раніше Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на сході України і засуджують анексію Криму.

Як заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, Україна має право застосовувати силу для забезпечення порядку і стабільності в країні.

Перший віце-прем’єр-міністр українського уряду Віталій Ярема заявив, що антитерористична операція проводитиметься на сході України до повного знищення бойовиків.
XS
SM
MD
LG