Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську люди вишикувались в черги для здачі крові пораненим в АТО


У Дніпропетровську величезні черги, аби здати кров для поранених в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

У Дніпропетровську величезні черги, щоб здати кров для поранених в АТО

Сотні жителів Дніпропетровська прийшли у п’ятницю до обласної клінічної лікарні імені Мечникова, щоб здати кров для українських військовослужбовців, поранених під час антитерористичної операції на Донбасі. Серед них – бійці батальйону «Дніпро», працівники МНС, футбольні вболівальники, студентська молодь, небайдужі громадяни.

Черги під лікарнею стоять з 6-ї ранку. Медичний персонал зазначає, що розраховували сьогодні прийняти донорську кров у 400 людей, але охочих значно більше, відтак працюватимуть «до останнього відвідувача».

Як розповідають донори, вся процедура здачі крові займає не більш як 10 хвилин, після цього їм пропонують підкріпитись, зокрема, солодким чаєм з печивом. Попередньо кров донорів тестують на придатність, а стан здоров’я самих донорів перевіряють за декількома показниками.

За даними керівництва лікарні Мечникова, до медичного закладу щоденно надходять поранені під час бойових дій на Сході України, загалом на лікуванні зараз 11 бійців, зокрема з важкими пораненнями. Днями літаком з Донецька були доправлені двоє бійців з тяжкими вогнепальними пораненнями голови.

«Усі поранені – з перспективою одужання, хоча декому довелось зробити п’ять операцій. Все робимо для того, щоб їх врятувати. Всі ці бійці молоді – 25–35 років», – повідомив журналістам головний лікар обласної лікарні Сергій Риженко.

Медики лікарні імені Мечникова кажуть, що постійно опікуються станом поранених і процесом їхнього лікування, беруть участь у щоденних оглядах, а у разі потреби – оперують разом із найдосвідченішими фахівцями.
XS
SM
MD
LG