Доступність посилання

ТОП новини

Кияни з символічними трунами питають у ЄС, де санкції


Символічні труни під представництвом ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00
«Європо, де твої санкції?» – під таким гаслом сьогодні в Києві відбувся мітинг під представництвом Європейського союзу в Україні. Учасники вимагали від Заходу активніше долучатися до вирішення військових та економічних проблем України.

«Коли Путлер показав своє обличчя, Євросоюз мав продемонстрував позицію, цінності, які вони плекали після закінчення Другої світової війни: свободи, волі, територіальної цілісності тих країн, які зараз уже є Євросоюзом. Тому що це ж українці проливали свою кров, боролися за свободу Європи», – висловив свою позицію один із учасників протесту.

Учасники принесли під представництво Європейського союзу труни та поминальні вінки, на яких було написано «дипломатичні домовленості», «права людини», «життя українців». Таким чином організатори хотіли продемонструвати, що прийшли з надією «оживити» відносини між ЄС та Україною та закликати Євросоюз до активнішої допомоги.

Раніше Європейський союз, а також США й інші країни запровадили низку санкцій проти окремих осіб із Росії, а також деяких громадян України, і окремих компаній, причетних до дестабілізації в Україні, й пообіцяли ще й санкції проти цілих секторів російської економіки в разі зриву президентських виборів в Україні чи прямого вторгнення Росії на материкову частину України.
XS
SM
MD
LG