Доступність посилання

ТОП новини

«Демальянс» вимагає перерахування голосів по всіх дільницях на виборах до Київради


«Демальянс» вимагає перерахування голосів по всіх дільницях на виборах до Київради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Прихильники та члени партії «Демократичний альянс» влаштували у п’ятницю ввечері демонстрацію біля будинку Київської міської територіальної виборчої комісії з метою оскаржити результати голосування на виборах до Київської міської ради. За свідченнями членів партії та активістів, дані протоколів із районних виборчих комісій не збігаються з даними протоколів із виборчих дільниць. Результати виборів у Київраду повинні були бути оголошені у п’ятницю, проте активісти вимагають від міської виборчої комісії не виносити рішення та оголосити перерахунок голосів по всіх дільницях.

Активісти звинувачують членів міської виборчої комісії у недотриманні процедури підрахунку голосів, оскільки вони ще досі не врахували різниці в наданих даних протоколів у деяких районних дільницях. Вони планують не залишати стін міської виборчої комісії, допоки результати голосування не будуть перераховані.

За твердженням голови партії Василя Гацька, відповідно до даних екзит-полів, партія «Демократичний альянс» набрала близько 3,7% голосів. Проте зараз офіційно вони набирають менш як 3%, через що втрачають шанси потрапити до Київської міськради. Розпочавши проведення процедури уточнення результатів голосування на деяких районних виборчих дільницях, кажуть активісти, вони з’ясували, що голоси, віддані за їхню партію, були перераховані на користь іншим партіям. Неточності таких протоколів, як заявляє Гацько, свідчать про можливі маніпуляції результатів виборів у Київраду, а тому потребують оскарження та повного і відкритого перерахування.

Вибори до Київської міської ради, а також на посаду міського голови Києва відбулися разом із позачерговими президентськими виборами 25 травня.
XS
SM
MD
LG