Доступність посилання

ТОП новини

В РНБО журналістам нагадали про особливі правила роботи в зоні АТО


Вікторія Сюмар, заступник секретаря РНБО
Вікторія Сюмар, заступник секретаря РНБО
Під час роботи в зоні антитерористичної операції журналістам слід дбати про безпеку українських військових. Про це заявила заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Вікторія Сюмар, пише «Телекритика».

Коментуючи окремі повідомлення журналістів щодо обмежень у зйомках з боку керівництва армії, Сюмар сказала:

«Треба розуміти, що зона військових дій – це особлива зона, де діють особливі правила роботи для журналістів. Обмеження обґрунтовані реальною загрозою для життя військових, і, якщо кореспондент обирає для висвітлення в ЗМІ блокпост, цей блокпост автоматично стає мішенню терористів. Відповідно, такі фото- чи відеоматеріали – це серйозна загроза, якої треба намагатися уникати», – сказала заступник секретаря РНБО.

Журналістам, які планують працювати в зоні АТО, Вікторія Сюмар порадила отримувати супровід в штабі антитерористичної операції.

«Я рекомендую всім журналістів діяти за стандартною процедурою –акредитовуватися при СБУ та отримувати супровід в штаті АТО щодо локацій, які можна знімати. В такому випадку можна забезпечити і висвітлення, і безпеку журналістів, і безпеку військових», – сказала Сюмар.

На сході України нині триває активна фаза антитерористичної операції. Силовики закликають жителів і гостей регіону бути максимально обачними і обмежити пересування потенційно небезпечними районами.
XS
SM
MD
LG