Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО знищили артилерійську установку бойовиків «Нону»


Сили антитерористичної операції (АТО) знищили самохідну артилерійську установку «Нону», яку використовували бойовики у Слов’янську, обстрілюючи, в тому числі, і житлові квартали. Про це повідомив керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов.

«Увечері 30 травня бойовики вкотре відкрили хаотичний вогонь із самохідної артустановки «Нона», яка переміщалася на борту вантажної машини, по горі Карачун із району Черевківка. Автомобіль переміщався містом і відкривав вогонь із різних його районів. За повідомленням інформаторів, снаряди влучали в житлові райони міста», – написав на своїй сторінці у Facebook Владислав Селезньов.


За даними Селезньова, коли артустановка бойовиків була переміщена в промислову зону міста (керамічний завод), по цьому району сили АТО завдали артилерійського удару, в результаті артустановку «Нона» знищено.

За словами прес-офіцера АТО Олексія Дмитрашковського, згадані дії бойовиків були спрямовані на те, щоб звинуватити сили АТО в обстрілі житлових кварталів.

«Мер Слов’янська об 11-й годині вечора дав інтерв’ю, скликав прес-конференцію зі звинуваченнями у бік українських сил про те, що начебто українські військові обстрілюють житлові масиви міста Слов’янська. Насправді впродовж ночі містом переміщалася БМД «Нона». Пізніше її було знищено», – зазначив Дмитрашковський.

Він наголосив, що сили АТО не стріляють по мирному населенню і не обстрілюють масивів.
XS
SM
MD
LG