Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зник ще один проукраїнський активіст


Сейран Зінедінов
Сейран Зінедінов
У Криму зник ще один проукраїнський активіст. Слідом за Леонідом Коржем і Тимуром Шаймардановим, у п’ятницю, 30 травня, в Сімферополі зник 33-річний Сейран Зінедінов. Про це Крим.Реаліям повідомила дружина зниклого.

За словами жінки, в останні дні її чоловік займався пошуками зниклого Тимура Шаймарданова, з яким він був знайомий.

«Вони познайомилися з Тимуром навесні, коли в Криму почалися всі ці події. Він був активістом, разом із хлопцями вони чергували під українськими військовими частинами, возили їм продукти і сигарети», – розповіла дружина.

Вона зазначила, що Сейран Зінедінов ввечері мав зустрітися з родичами Тимура, щоб розповісти їм, як йдуть пошуки. Після зустрічі з ними, через кілька хвилин, зв’язок з Сейраном обірвалася, і ніхто не бачив, як і куди зник чоловік.

«Такого ніколи не було, щоб чоловік не повернувся. З учорашнього вечора у нього відключений телефон. Я знала, куди він йшов і до кого. Зустріч повинна була тривати кілька хвилин – це було недалеко від нашого будинку, на перехресті біля селища Строганівка і вулиці Луговій», – каже вона.

За словами родичів Тимура Шаймарданова, ввечері близько 20:00 вони зустрілися з Сейраном Зінедіновим, поговорили про перебіг пошукових робіт і, через деякий час, поїхали.

«Ми з ним зустрілися, поговорили. Зустріч тривала буквально кілька хвилин, і ми поїхали додому. Через 20 хвилин, нам зателефонувала дружина Сейрана і сказала, що він досі не повернувся із зустрічі, і з ним немає зв’язку. Після цього на зв’язок він не виходить», – повідомив один із близьких родичів Тимура, що побажав не називати свого імені.

На початку тижня пропали відразу два проукраїнських активіста – Леонід Корж та Тимур Шаймарданов. Обидва вийшли з будинку по особистих справах і досі не повернулися. Родичі і друзі пов’язують це зникнення із їхньою активною проукраїнською позицією, а також з тим, що вони виступали проти анексії Криму.
XS
SM
MD
LG