Доступність посилання

ТОП новини

Сумчани: будемо бойкотувати маршрутні таксі в разі підвищення цін на проїзд


«Хай вони їздять на своїх маршрутках самі» – сумчани про підвищення цін на проїзд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

«Хай вони їздять на своїх маршрутках самі» – сумчани про підвищення цін на проїзд

У Сумах мешканці міста, громадські активісти заявляють, що готові бойкотувати маршрутні таксі в разі підвищення цін на проїзд. Так вони відреагували на заяви перевізників про страйк та підвищення вартості проїзду вдвічі.

Напередодні голова «Сумського об’єднання автоперевізників і пасажирів» Олександр Запорожець розповів про вимоги власників маршрутних таксі щодо підвищення вартості проїзду з 2 до 4 гривень. Крім того він заявив, що, в разі їх невиконання, вже 2 червня автомобілі не вийдуть на рейси.

Проти таких заяв перевізників виступили активісти громадської організації «Молодь Демократичного альянсу». Вони стверджують, що страйк «маршрутників» може стати приводом для проведення позачергового транспортного конкурсу. Голова організації Дмитро Шестерньов повідомив, що «суб’єкти господарювання не мають права на страйк, а в разі невиїзду автобусів на маршрути, це можна розцінювати не інакше, як невиконання умов договору про перевезення». Організація вже направила відповідні звернення в прокуратуру, міськвиконком та управління Укртрансінспекції в Сумській області. Також, якщо ціну проїзду піднімуть, молодь обіцяє звернутися в антимонопольний комітет і звинуватити перевізників у монопольній змові.

Новообраний міський голова міста Олександр Лисенко також висловився не на користь власників маршрутного таксі. Він розповів, що «вимога перевізників суперечить укладеній з ними угоді за результатами конкурсу ще в 2011 році, де вказана вартість проїзду. Про подорожчання проїзду можна буде говорити лише за умови підвищення якості перевезень».

Сумські підприємці-перевізники вже вдруге за останній час заявляють про страйк та вимагають підвищення ціни на проїзд. Минулого місяця вони попереджали про невиїзд машин на маршрути 29 квітня, а також вимагали підняти тариф до 3 гривень.
XS
SM
MD
LG