Доступність посилання

ТОП новини

Росія на місяць очолила Раду безпеки ООН


Росія перебирає головування в Раді безпеки ООН. У травні роботу основної структури всесвітньої організації очолювала Південна Корея, а в липні посада голови Ради безпеки перейде до Руанди.

У штаб-квартирі ООН постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін сказав, що графік роботи Радбезу «обіцяє бути напруженим».

«Багато уваги буде приділено Близького Сходу: ми обговоримо перебіг близькосхідного врегулювання, становище в Ємені, Лівії, процес хімічної демілітаризації Сирії, гуманітарну ситуацію в цій країні», – сказав він.

Центральною подією російського головування в Раді безпеки ООН можуть стати призначені на 11 червня відкриті дебати, присвячені новим тенденціям у миротворчості ООН.

Посол Росії також не виключив проведення засідань і з інших питань, оскільки «кожен член Ради безпеки має право вимагати проведення засідання з будь-якої ситуації, яка, на його думку, може нести загрозу міжнародному миру та безпеці».

Рада безпеки протягом трьох останніх місяців регулярно обговорює ситуацію в Україні. Ухвалення будь-яких обов’язкових до виконання рішень незмінно блокує постійний член Ради безпеки Росія, яка використовує право вето.
XS
SM
MD
LG