Доступність посилання

ТОП новини

В самопроголошеній Абхазії зустрінуться два «президенти»


Двоє чоловіків, які називають себе президентами самопроголошеної Абхазії, зустрінуться сьогодні для обговорення шляхів виходу з політичної кризи.

Олександр Анкваб, який дотепер керував сепаратистським регіоном Грузії, цього тижня був змушений втекти на російську військову базу. 27 травня опозиційно налаштовані демонстранти увірвалися до офісу Анкваба з вимогами відставки уряду.

У суботу парламент самопроголошеної Абхазії вирішив призначити на 24 серпня дострокові вибори і доручив до цього часу виконувати повноваження «президента» своєму спікеру – Валерію Бганбі. На площі перед офісом Анкваба залишаються сотні прихильників опозиції.

Абхазька опозиція звинувачує дотеперішнє керівництво у корупції і саботажі реформ. Це відбувається на тлі економічного зростання Грузії.

Тбілісі фактично втратив контроль над абхазьким регіоном внаслідок війни 1992–93 років. Після війни 2008 року Росія визнала «незалежність» Абхазії і офіційно закріпила статус своїх військових на території самопроголошеної країни. ООН і більшість країн світу не визнають незалежності Абхазії і далі вважають її частиною території Грузії.
XS
SM
MD
LG