Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: проти протестувальників застосували сльозогінний газ і водомети


Минулого року на цьому місці турецька поліція застрелила молодого протестувальника
Минулого року на цьому місці турецька поліція застрелила молодого протестувальника
Поліція Туреччини застосувала сльозогінний газ і водомети проти протестувальників у столиці Анкарі у неділю. Це сталося наступного дня після сутичок протестувальників і поліції, які відбувалися в Анкарі та найбільшому місті Стамбулі.
Поліція намагалася розігнати близько 500 мітингувальників, які хотіли зібратися на місці, де минулого року поліцейські застрелили молодого протестувальника.

Напередодні поліція застосувала водомети і сльозогінний газ проти протестувальників, які попри заборону влади влаштували демонстрацію на площі Таксім у Стамбулі, де минулого року проходили масові антиурядові протести.

Для розгону демонстрації у Стамбулі 31 травня туди було направлено 25 тисяч поліцейських. Того ж дня в Анкарі поліція також застосовувала проти протестувальників водомети та сльозогінний газ.

28 травня 2013 року у Туреччині захисники довкілля встановили намети в парку Ґезі у Стамбулі, що поруч із площею Таксім. Вони протестували проти планів ліквідувати парк, який виник понад півстоліття тому, і відновити історичну будівлю, що стояла до того часу на його місці. Табір демонстрантів-екологів жорстоко розігнала поліція. Через це невдовзі по всій країні почалися антиурядові демонстрації. Відтоді минув рік, але активісти кажуть, що ситуація не покращилось.
XS
SM
MD
LG