Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти цікавляться донецькими підприємцями, які торгують із Києвом – активіст


Сепаратисти змушують полонених працювати – колишній заручник
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:08:29 0:00

Сепаратисти змушують полонених працювати – колишній заручник

Сепаратисти у Донецьку як викуп із полону вимагають від низки затриманих «поділитися» майном і цікавляться підприємцями, які торгують із Києвом, а за видачу даних обіцяють помʼякшити умови утримання. Про це Радіо Свобода розповів донецький активіст Дмитро, який не називає прізвище з міркувань безпеки.

Він заявляє про те, що його утримували в приміщенні СБУ в Донецьку протягом пʼяти днів представники так званої «Православної армії Донбасу» – одного з озброєних угруповань сепаратистів, що підтримують ідею створення «Донецької народної республіки».

«Одні вимагають свідчення, а інші банально вимагають – мовляв, перепиши машину, перепиши квартиру, здай нам дослівно «чесних підприємців», які мають замовлення чи поставки з Києва», – повідомив він.

«Вимагали «співпрацювати». Це значить когось здавати. Мало того, вимагали організувати зустріч з цією людиною і її приймали не замість тебе, а разом із тобою. За це обіцяли не звільнення, а інше ставлення: менше бити будуть, може, ліпше годувати, руки можуть залишати не звʼязаними на ніч», – розповів активіст.

За його оцінками, в приміщення управління СБУ у Донецьку перебуває від 20 до 30 осіб. При цьому сепаратисти змушують деяких затриманих працювати, зокрема – діставати мідь із кабелів.

Радіо Свобода не може підтвердити ці свідчення з незалежних джерел.

Із Донбасу надходять численні повідомлення про затримання сепаратистами не лише активістів, але й мирних жителів, знущання над ними.
XS
SM
MD
LG