Доступність посилання

ТОП новини

США зацікавлені в модернізації армії України – представник Пентагону


Як Україна модернізує армію на 18 мільйонів доларів від Америки?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Як Україна модернізує армію на 18 мільйонів доларів від Америки?

Україна отримає від Америки 18 мільйонів доларів на потреби Збройних сил. Окрім фінансової допомоги, США пообіцяли продукти харчування, намети та засоби спостереження. Про це повідомив помічник міністра оборони США Дерек Шолле.

Америка зацікавлена в модернізації української армії та подальшій допомозі Україні. Про це заявив помічник міністра оборони США Дерек Шолле. Він наголосив, що Америка виділить не лише 18 мільйонів доларів, а й також постачатиме оснащення та харчуванням для військових.

«Українська влада озвучувала нам нагальні потреби армії впродовж кількох місяців, формувала список необхідного. Спершу ми почали допомагати сухими пайками для військових. Зараз до цього додали ще продукти харчування, намети, зброю несмертельної дії, яка покликана нейтралізувати супротивника. Українська влада уже надала новий перелік необхідного. Тож Америка та наші найближчі друзі Польща, Франція і Великобританія працюватимемо разом із Україною найближчі тижні, аби задовольнити всі вимоги», – заявив помічник міністра оборони.

Кошти міжнародної допомоги будуть спрямовані на безпеку особового складу, підвищення військової спроможності підрозділів Збройних сил, спостереження за противником. Про це розповів Радіо Свобода заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко. За його словами, закупівля нової зброї зараз не є нагальним питанням.

«Існують певні обмеження стосовно закупки зразків озброєння. Це питання, яке стосується співробітництва оборонно-промислового комплексу. Нова зброя сьогодні потрібна, але в будь-якому разі ми маємо виходити з доцільності та балансу. Тобто, ми можемо казати, що нам потрібні найсучасніші зразки озброєння, а на це не вистачить коштів. Тобто, ми повинні знаходити баланс і розставляти пріоритети», – додав Ігор Кабаненко.

На думку заступника міністра України, необхідно не лише модернізувати Збройні сили, а й перемогти в інформаційній війні з Росією, аби антитерористична операція завершилась успішно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG