Доступність посилання

ТОП новини

АТО в Луганську: стійкість прикордонників і вибух в ОДА


Зруйнована частина будівлі Луганської ОДА внаслідок вибуху, 2 червня 2014 року
Зруйнована частина будівлі Луганської ОДА внаслідок вибуху, 2 червня 2014 року
Луганськ – У будівлі Луганської обласної держадміністрації, яку нині контролюють проросійські бойовики, стався вибух. Версій одразу кілька: від авіаудару українськими ВПС до необережного поводження зі зброєю самих бойовиків. Також у Луганську в понеділок цілий день прикордонники стримували атаки воєнізованих сепаратистів на прикордонне управління.

Близько третьої години дня в будівлі обласної держадміністрації стався вибух. Замість вікна ­на четвертому поверсі зараз чорна діра, поряд у сквері – повалене дерево. Перед цим над містом був помічений штурмовик Су-25.

Володимир Іногородський, прес-секретар так званої «ЛНР», яку Україна визнає терористичною організацією, заявив, що стріляли з літака.

«Су-25 пройшов. Ракетним ударом шарахнув по будівлі. Загинуло одразу кілька людей. Два трупа зараз тут. Наскільки я знаю, поранених кілька десятків», – заявив Володимир Іногородський

У представників АТО інша версія

Версію авіаудару не підвереджує прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський.

«Найімовірнішою причиною вибуху було необережне та невміле поводження зі стрілецькою зброєю та вибуховими речовинами. Військова авіація по будівлі ОДА не працювала. Це був вибух зсередини», – зазначив Дмитрашковський.

Існує також версія, що в будівлю поцілили самі бойовики з переносного зенітно-ракетного комплексу.
Бойовики самі поцілили в будівлю Луганської ОДА?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Очевидці повідомляють, що бачили, як літак намагалися «збити з землі». Тим часом в інтернеті з’явилося відео, на якому зафіксовано, як літак над центром міста здійснює ракетний залп.

В результаті вибуху в ОДА 7 осіб загинуло, 8 поранені, повідомила інформаційна агенція Схід.інфо з посиланням на директора департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Павла Малиша.
Проросійські бойовики несуть загиблу людину внаслідок вибуху в Луганській ОДА, 2 червня 2014 року
Проросійські бойовики несуть загиблу людину внаслідок вибуху в Луганській ОДА, 2 червня 2014 року

Бойові літаки задіювали для підтримки прикордонників, які цілий день відбивають штурми бойовиків. За словами представника АТО Владислава Селезньова, авіації вдалося знищити техніку бойовиків та мінометні розрахунки.
Наслідки вибуху в Луганській ОДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Прикордонники чекають на допомогу

Українські військові заблоковані в будівлі управління прикордонної служби, яка розташована на околиці міста, але практично підходить до багатоповерхівок у спальному районі міста. Члени угруповання «Луганська народна республіка» в понеділок о четвертій ранку почали атакувати прикордонний відділ.

Очевидці кажуть про використання гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Озброєні сепаратисти розмістилися у лісосмузі, а також у прилеглих будинках. Прес-секретар луганського прикордонного загону Олександр Трохимець, який перебуває всередині будівлі, вже ввечері розповів: «Продовжується обстріл. Працюють гранатометники, кулеметники. Весь цей час вогонь не зупинявся. Тримаємо оборону».

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук інформує про сімох поранених прикордонників, троє з яких у важкому стані. Втрати бойовиків, за даними Тимчука – п’ять вбитих та вісім поранених. Наземної підмоги для прикордонників поки що немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG