Доступність посилання

ТОП новини

ФБР взялось за злочинну мережу створену хакерами з Росії та України


Міністерство юстиції США та ФБР у понеділок 2-го червня оголосили про початок міжнародної операції спрямованої на припинення роботи ботнету «GameOver Zeus», за допомогою якого зловмисники викрали мільйони доларів у компаній та осіб у США та світі. Про це йдеться у повідомленні на сайті Федерального бюро розслідувань США.

За інформацією ФБР, ботнет «GameOver Zeus» було створено зловмисниками, які діяли з території України та Росії. Їх діяльністю, на думку американських правоохоронців, керував Євген Михайлович Богачєв з Анапи, Росія.

Втрати через «GameOver Zeus» оцінюються у 100 мільйонів доларів.

Ботнет – це комп'ютерна мережа, яка складається із комп'ютерів, які без відома власників, використовуються зловмистниками для протизаконної діяльності. Для отримання контролю над певними функціями комп'ютерів жертв зловмисники використовують спеціальне програмне забезпечення т.з «боти».

«GameOver Zeus» є дуже просунутим типом шкідливого програмного забезпечення створеним спеціально для викрадення у жертв банківської та іншої важливої інформації. Зараження комп'ютерів відбувається переважно через спам та оманливі листи електронної пошти», – повідомляє сайт ФБР.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG