Доступність посилання

ТОП новини

До роботи над проектом Служби фінансових розслідувань залучили представників бізнесу


Розробкою проекту майбутньої Служби фінансових розслідувань, що мають намір створити в Україні, займається не лише уряд, але й представники бізнесу. Зокрема мова йде про участь Європейської бізнес-асоціації (ЄБА).

Як повідомила на засіданні ЄБА її виконавчий директор Анна Дерев’янко, бізнесмени вважають, що створення служби дозволить розвивати легальний бізнес. «Ми готові посприяти українському урядові у розробці концепції створення Служби фінансових розслідувань і у підготовці проекту відповідного закону – «Про основи запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями і здійснення фінансового контролю»», – зазначила Дерев’янко.

На сьогоднішній зустрічі з членами ЄБА заступник міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко повідомив, що служба поєднуватиме контрольно-перевірочні функції і функції досудового розслідування у сфері запобігання і боротьби з економічними правопорушеннями.

«Ця служба буде створена на базі існуючих Державної фінансової інспекції, підрозділів податкової міліції, МВС і Служби безпеки України, які протидіють економічним злочинам. Таким чином, ми усунемо дублювання функцій у різних міністерствах і зменшимо видатки на утримання служби», – наголосив Хоменко.

Очікується, що нова служба буде підпорядкована урядові і раз на рік звітуватиме перед Верховною Радою України, зазначив Хоменко.
XS
SM
MD
LG